Αθλητικές Επαφές με τον Γιώργο Σιμωνίδη

Σχεδόν δύο εβδομάδες απομένουν για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της φετινής σεζόν και δεν είναι άλλο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων Taekwon-Do I.T.F.

Η δημοσιογραφική ομάδα του tkd-itf.gr βρέθηκε κοντά στον Γεώργιο Σιμωνίδη (Α.Σ. Άτλας Θεσσαλονίκης), ο οπόιος αν και όπως θα τον αποκαλούσαν οι περισσότεροι ως “καινούργιο” στην Εθνική Ομάδα, κατάφερε να εντυπωσιάσει τόσο το κοινό όσο και τους κριτές με τις ικανότητές του, χαρίζοντας στη χώρα ένα χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του περασμένου Απριλίου.

Τι σημαίνει για σένα Taekwon-Do;

Το Taekwon-Do για μένα είναι ζωή μου, έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους μέσα από αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που έχω ακολουθήσει το συγκεκριμένο άθλημα.

Γιατί επέλεξες τη συγκεκριμένη πολεμική τέχνη; Τι ήταν αυτό που σε ελκύει μέχρι και σήμερα;

Δεν την επέλεξα εγώ συγκεκριμένα, ήθελα μικρός να ασχολήθω με ένα άθλημα και επειδή η μητέρα μου δεν ήθελε να με αφήνει μόνο στο σπίτι όταν ήμουν μικρός, τύχαινε λοιπόν στο γυμναστήριο που πήγαινε να υπήρχε μια σχόλη Taelwon-Do οπότε άρχισα την συγκεκριμένη πολεμική τέχνη.

Μόλις λίγες εβδομάδες για τον πολυπόθητο στόχο, πως σου φαίνεται που θα αγωνιστείς σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Νιώθω πολύ περήφανος που θα εκπροσωπήσω την χώρα μου σε μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση και θα ήθελα να φέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Θα ήθελες να μεταφέρες κάποιο μήνυμα σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό (και όχι μόνο);

Να θέτετε στόχους στον εαυτό σας και να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να τους πραγματοποιήσετε.

Κλείνοντας ήθελε να τονίσει:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δάσκαλο μου τον Θεόδωρο Δημητρακάκη που με έχει βοηθήσει όχι μόνο στο Taekwon-do αλλά και γενικά στην ζωή μου, αλλά και τον coach της Εθνικής Ομάδα Χαράλαμπο Νικολαΐδη.