Εφήβων 16-17 -69kg – Ροή Αγώνων Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λευκορωσία 2018

Νιάνιος Δημήτριος 3η θέση στην κατηγορία Εφήβων 16-17 -69kg στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μινσκ

Στο τερέν 1 ολοκληρώθηκε χθες (Παρασκευή 24/08/2018) το απόγευμα η κατηγορία Εφήβων 16-17 -69kg με τους δύο Έλληνες να κάνουν δυο εξαιρετικές εμφανίσεις. Οι αθλητές Μπουζούκης Φώτιος (Α.Σ. Αστέρας Δήμου Μίκρας) και Νιάνιος Δημήτριος (Α.Σ. Άτλας Θεσσαλονίκης) κατέκτησαν το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Ο αθλητής του Α.Σ. Αστέρας Δήμου Μίκρας κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο ύστερα από έξι αγώνες. Κληρώθηκε αρχικά σε όμιλο των τεσσάρων ατόμων: Στο πρώτο του αγώνα αντιμετώπισε τον Τσέχο Postl Ondrej και επικράτησε με 4-0, στον δεύτερο τον Αργεντινό Nicolas Jugo κερδίζοντας με βαθμολογία 3-0, ενώ στον τρίτο αγώνα αγωνίστηκε με το Βούλγαρο Bozhidar Matov. Στον προημιτελικό συνάντησε τον Τατζικιστανό Sharipov Azizdzhon επικρατώντας με τελική βαθμολογία 3-1. Προκιθηκε στον ημιτελικό της κατηγορίας με τον Ρώσο Knyshov Stepan κερδίζοντάς τον με χαρακτηριστική άνεση με αποτέλεσμα 4-0. Στον τελικό, αντιμετώπισε τον Korniushin Anton, όπου και ηττήθηκε με 4-0. Με το τέλος του αγώνα από την ελληνική πλευρά υπήρξαν αντιδράσεις όσο αφορά μια εναέρια τεχνική τεσσάρων πόντων η οποία και δεν δόθηκε.

Από την άλλη μεριά την κλήρωσης ο αθλητής Νιάνιος Δημήτριος, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο αθλητής του , βρέθηκε σε όμιλο των τεσσάρων ατόμων: στον πρώτο αγώνα αντιμετώπισε τον Αργεντινό Giuliano Guillen με τον οποίο το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση. Ο Έλληνας επικράτησε με τελικό αποτέλεσμα 2-0. Στον δεύτερο αγώνα βρέθηκε με τον Καναδό Anand Kumar κερδίζοντας με 2-0 και στον τρίτο και τελευταίο αγώνα των ομίλων με τον Αυστραλό Joe Lee κερδίζοντας με 2-0. Στον προημιτελικό της κατηγορίας συναντήθηκε με τον Βούλγαρο Bozhidar Matov, τον οποίο κέρδισε στην παράταση με τελικό αποτέλεσμα 3-0. Στον ημιτελικό αντιμετώπισε τον Ρώσο Korniushin Anton, ηττήθηκε με 4-0, παραμένοντας στην τρίτη θέση και στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.